Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Dodgeball turnir na festivalu športa v Melincih

Učenci, vključeni v Zdrav življenjski slog, tudi letos sodelujejo na športnih igrah v Melincih. Vrhunec športne akcije se je zgodil na Dodgeball turnirju, ki ga je organiziral Dodgeball klub Pomurje. Tudi letos naši učenci niso dovolili presenečenja in ponovno osvojili prvo mesto. Ker smo sodelovali z več ekipami, smo odnesli tudi medalje za tretje mesto.

Čestitke vsem učencem Dodgeball sekcije Zdravega življenjskega sloga!

 

Muzej iluzij in Trampolin park Woop!

V soboto, 19. 5. 2018, smo se v okviru projektov Popestrimo šolo in Zdrav življenjski slog odpravili v Ljubljano. Obiskali smo Muzej iluzij, mesto zabavnih in poučnih doživetij, kjer smo preizkusili meje našega zaznavanja. Sprehodili smo se po središču Ljubljane in si ogledali njene naravne in kulturne znamenitosti. Sledila je težko pričakovana eksplozija energije – obisk domovanja akrobatske skupine Dunking Devils, to je Trampolin park Woop!, ki nam je ponudil izjemno doživetje zabave v zraku.
Naše druženje je potekalo v sproščenem vzdušju, brez hitenja in naglice, z obilo fotografiranja, smeha in glasbe. Nekaj utrinkov smo pripravljeni deliti tudi z vami.

Neva Harc, Miha Žalig

Zimske počitnice smo preživeli športno

Zimske počitnice smo na OŠ Beltinci preživeli športno. Čez celotni teden smo v sklopu projekta Zdrav življenjski slog izvedli veliko športnih vsebin za učence in učenke prve in druge triade. Med drugim smo: tekali na smučeh, igrali hokej, nogomet, badminton, rolali, telovadili na različnih poligonih in se igrali veliko elementarnih iger. Eden vrhuncev pa je bil tradicionalni turnir v Dodgeballu. Prehodni pokal je vnovič končal v domači telovadnici.

Nekaj utrinkov iz turnirja je ujel tudi fotoaparat.

Zdrav življenjski slog – Dodgeball

Naši učenci v sklopu Zdravega življenjskega sloga uspešno tekmujejo na Pomurskem športnem festivalu v Melincih.
V torek, 27. junija, je Dodgeball klub iz Murske Sobote organiziral turnir za učence in učenke 2. triade. Pomerili so se štiri osnovne šole, naša šola z dvema ekipama. Ekipa Beltinci 2 je tekmovanje končala na dobrem 4. mestu, ekipa Beltinci 1 pa je pokazala najboljšo igro in v finalu premagala ekipo iz OŠ Črenšovci ter osvojila skupno 1. mesto.
Nekaj utrnikov turnirja je zabeležil tudi fotoaparat.
Miha Žalig

Prvomajske počitnice in projekt ZŽS

V prvomajskih počitnicah smo bili v projektu Zdrav življenjski slog na OŠ Beltinci spet športno aktivni. Izvedli smo zdaj že tradicionalni turnir v Dodgeballu, ki so se ga tokrat poleg naših učencev in učenk udeležili tudi učenci in učenke iz OŠ Velika Polana in iz OŠ Črenšovci. Ponovno je prehodni pokal osvojila ekipa naših učencev in učenk. Turnir je potekal v duhu fair-playa. Tako sta si medaljo za fair play prisvojili tudi učenki naše šole in sicer Živa Vidonja in Lara Kovač.

Obiskali smo tudi Paintball poligon v Krogu, kjer smo se družili v čudovitem naravnem okolju in se pomerili v “barvanju” z markeji.

 

Božična turnirja v Dodgeballu in v nogometu

V sredo, 28. 12. 2016, in v četrtek, 29. 12. 2016, smo na OŠ Beltinci v sklopu projekta Zdrav življenjski slog priredili Božična turnirja v Dodgeballu in v nogometu. Gostili smo učence in učenke iz: OŠ V. Polana, OŠ Fokovci in OŠ 1 M. Sobota.

Turnirja sta potekala pod “fair-play” zaprisego, tako da je bil rezultat obeh turnirjev drugotnega pomena. Za pošteno igro so bili z “fair-play” medaljami nagrajeni naslednji učenci in učenke iz OŠ Beltinci:

Dodgeball – “fair-play medalja”:  Patrik Legen, Špela Berden in Nika Marič
Nogomet – “fair-play medalja”: Teja Tkalec in Žiga Hozjan

Kljub drugotnemu pomenu rezultatov velja omeniti, da je v obeh turnirjih zmagala ekipa iz OŠ Beltinci.

Nekaj utrinkov je v spodnjih slikah.

 

Tečaj rolanja za učence in učenke 1. triade

V sklopu projekta Zdrav življenjski slog, bomo ob sobotah in počitnicah občasno izvajali (brezplačen) tečaj rolanja za učenke in učence 1., 2. in 3. razreda. Vadba bo potekala na zunanjih šolskih športnih površinah. Izvajali bomo začetni tečaj rolanja (hoja, padanje, vstajanje, obračanje, poganjanje, zaviranje, elementarne igre,…) in nadaljevalni tečaj (vožnja s palicami, poligoni, štafetne igre, hokej na rolarjih,…)

Prva vadba po potekala že to soboto, 19.3.2016, z začetkom ob 15.00 uri. Zbor učencev bo na zunanjem asfaltnem šolskem igrišču. Obvezna športna oprema: rolarji, ščitniki, čelada, pijača in primerna športna oblačila (trenirka).

Vodja projekta: Miha Žalig

Prijavnica

Teden A

Teden B velja
od 13. 5. do 17. 5. 2024Dostopnost