Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Trajnostna mobilnost v OŠ – Gremo peš s kokoško Rozi

Z novim šolskim letom 2020/2021 bo na naši šoli nadaljevali z aktivnostmi v sklopu projekta Trajnostna mobilnost v osnovni šoli oz. Gremo peš s kokoško Rozi, ki ga skupaj z Evropsko unijo podpira Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije.

Projekt Trajnostna mobilnost v osnovni šoli je na razpolago vsem šolam, ki želijo sodelovati pri spodbujanju sprememb potovalnih navad osnovnošolcev v smislu zmanjšanja motoriziranega prometa v okolici šol, spodbujanja gibanja otrok, krepitev zdravja otrok, zmanjšanja okoljskih obremenitev …

Namen aktivnosti Gremo peš s kokoško Rozi je spodbuditi učence, da v šolo prihajajo predvsem z javnimi prevoznimi sredstvi, s kolesom, s skiroji … predvsem pa, če je le možno, peš.

Aktivnosti, ki jih bomo izvajali v letošnjem šolskem letu so načrtovana v tednu mobilnosti in sicer od 16. 9. do 22. 9. 2020. V tem tednu učenci rešujejo Moj dnevnik aktivnosti Gremo peš s kokoško Rozi, v katerega vsak dan sproti beležijo svoj način prihoda v šolo in domov ter zbirajo karte, ki si jih vsakodnevno prislužijo s prihodom v šolo na način trajnostne mobilnosti. S pomočjo teh kart bodo izvedene aktivnosti, učenci pa si lahko karte tudi izmenjujejo.

Glavni cilj, ki ga želimo doseči, pa je povečanje prihodov v šolo na trajnostni način glede na izhodiščno vrednost, ki je vidna oz. primerljiva s podatki, ki so jih učenci dosegli med lanskim štetjem.

Koordinatorke projekta na OŠ Beltinci:
mag. Andrejka Zver – III. triada
mag. Janja Horvat – II. triada
Andreja Strniša – I. triada

Dostopnost