V petek, 14. 3. 2025, in soboto, 15. 3. 2025, smo se v okviru programa Ekošola udeležili sejma Altermed v Celju. Na sejmu smo predstavljali temo Diši iz prekmurske iže.
Med šolskim letom so učenci pripravljali različne likovne, tehniške in druge izdelke na temo domače kulinarike v povezavi s sodobnim pridihom in tako raziskovali pomen lokalno pridelane hrane in vpliv le-te na oblikovanje različnih sfer življenja.
Obiskovalcem smo na sejmu ponudili škatlice presenečenja, različna semena za peko, eko zeliščno sol, več vrst domačega kruha, bučni namaz, kokice iz domače koruze, domače prekmursko pecivo in še kaj. Sejma so se udeležili tudi učenci Sofija, Kristina, Maj in Ines, ki so na sejmu zelo uživali in se vživeli v vzdušje sejmišča. Stojnico smo pripravili učitelji: Jasmina Štaus Žižek, Manuela Kozlar in Matej Žalig.
Naša stojnica je bila zelo obiskana, obiskovalci pa navdušeni nad postavitvijo in predstavitvijo.
Ekipa Altermeda
