Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Od četrtka, 14. 9. 2023, do sobote, 16. 9. 2023 je v Murski Soboti potekalo 28. srečanje slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede, v okviru katerega poteka tudi podelitev večernice, nagrade za najboljše slovensko otroško in mladinsko izvirno literarno delo preteklega leta. Letos jo je prejela pisateljica Špela Frlic za delo Bleščivka, ki je izšla pri založbi Mladinski knjigi.
V okviru literarnega srečanja pomurske vrtce, osnovne in srednje šole vedno obiskujejo mladinski pesniki in pisatelji. Na naši šoli so ti obiski stalnica in čudovita priložnost, da učenci spoznavajo slovensko mladinsko književnost in ustvarjalce.

V petek, 15. 9. 2023, nas je obiskala pisateljica Marjana Moškrič, ki je predstavila svoje delo učencem od 7. do 9. razreda. Sama je že dobitnica večernica za delo Ledene magnolije in nagrade desetnica za delo Stvar in delo Sanje o belem štrpedu. Pisateljica je brala odlomke iz svojih nagrajenih del in napovedala izid novega romana z naslovom Sneg.

Vsakoletno literarno srečanje, ki nam ga v septembru prinaša Oko besede, je vrhunski kulturni dogodek za življenje šolske knjižnice in lep uvod v bralno sezono naših učenk in učencev.

Cvetka Rengeo, šolska knjižničarka

Dostopnost