Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

V mesecu januarju so učenci III. triade, ki so se odločili, da v letošnjem šol. letu “več” pozornosti posvetiju spoznavanju preteklosti in člani zgodovinskega krožka ob četrtkih po pouku odpravili v muzej.

 – 12. 1. 2023 učenci 9. razredov, tema, ki so jo spoznali je bila: JUDJE V PREKMURJU: OBLIKOVANJE, OBSTOJ IN UNIČENJE SKUPNOSTI, pogovarjali smo se tudi o Judih – Židih v Beltincih.
– 19. 1. 2023 so učenci 8. razredov spoznavali posebnosti reformacije v Prekmurju in pisali v delovni zvezek iz 18. stol. tako, kot so to počeli njihovi vrstniki v 18. stol.
– 26. 1. 2023 z učenci v 7. razredih obravnavamo snov o Rimljanih, zato smo izvedeli nekatere podrobnosti o ostankih Rimljanov v Prekmurju in izdelali oljenko. Učenci že komaj čakajo, da jim žgane oljenke ga. Mateja Huber pripelje na šolo. 

Učne ure in delavnice so bile poučne iz več razlogov: učenci so preteklost spoznavali izven razreda, ure in delavnice so bile  zelo dobro pripravljene in vodene, učenci so zelo lepo nadgrajevali že pridobljeno snov iz razreda, bili vedoželjni, delavni  in se lepo obnašali. 

Jelka Breznik

Dostopnost