Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Učenci 8. in 9. razreda obveznega izbirnega predmeta angleščina so se v petek, 18.10.2019, skupaj z učiteljico spremljevalko odpravili na tridnevni izlet v London.
Pred šolo smo se zbrali ob 11.30 uri in se odpeljali na letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, kjer smo se spoznali z vodičko Špelo Šinigoj iz turistične agencije Twin in s skupino iz OŠ Luče. Polni entuziazma smo se odpravili novim dogodivščinam in izkušnjam naproti.
V naslednjih treh dneh smo doživeli življenje v skoraj devet milijonskem mestu in spoznali številne znamenitosti. V soboto zjutraj smo se najprej soočili s podzemno železnico, ki nas je popeljala do Natural History Museum. Tam so nam družbo delali dinozavri, kiti v naravni velikosti, ptice, različne kamnine in simulator potresa. Potem nas je pot zanesla mimo Royal Albert Hall vse do Hyde Park in Kensington Gardens. Pot nas je zanesla tudi h katedrali Svetega Pavla – St. Paul’s. Popoldne smo se podali na »zibajoči« se most Millenium Bridge, ki nas je popeljal do Shakesperjevega gledališča – The Globe. Vožnja z London Eye pa je bil vrhunec sobotnega popoldneva. Zvečer smo uživali ob uličnih umetnikih na trgu Covent Garden.
Začetek nedeljskega dneva je bila vožnja s podzemno železnico do Canary Wharf, ki je moderni del mesta na področju Ducklands in ki spominja na Wall Street. Od tu smo se z računalniško krmiljeno nadzemno železnico, DLR, odpeljali do reke Temze. Reko Temzo smo prečkali na zelo nenavaden način, tj. po tunelu pod reko. Potem nas je pot zanesla na Greenwich in na grič pri Observatoriju, kjer je tudi ničelni poldnevnik, ki določa čas po vsem svetu. Z griča smo imeli tudi lep razgled na Queen’s House, Naval College, The O2, itd. Prosti čas smo namenili kosilu, obisku tržnice in Starbucks Coffee. Po prostem času je sledila vožnja z ladjico po reki Temzi do Big Bena. Potem je sledil sprehod mimo Downing Streeta in konjeniške straže. Ustavili smo se tudi na Trafalgar Square, od koder smo se s podzemno železnico odpravili do muzeja voščenih lutk Madame Tussauds, kjer smo se fotografirali s slavnimi, spoznali zgodovino Londona in uživali v 4D kinu. Po muzeju voščenih lutk je sledila vožnja z dvonadstropnim avtobusom – doubledecker – do Piccadilly Circus. Od tu smo se peš sprehodili skozi China Town do Leichester Square, kjer smo imeli prosi čas za večerjo in nakupe v trgovinah kot so M&M’S World Store ali Hard Rock Café.
V ponedeljek zjutraj smo se odpravili iz hotela in se z avtobusom odpeljali v center mesta do Green Park. Sledil je hiter sprehod čez Green Park do Buckinghamske palače, kjer smo lahko videli menjavo kraljeve straže. Od tu smo se potem hitro odpravili na kosilo, nakar je sledila vožnja do letališča Gatwick, od koder smo okrog 16.35 ure poleteli proti letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.
Ekskurzija je učencem ponudila raznolika nepozabna doživetja in izkušnje, kot so let z letalom, vožnja s podzemno železnico, vožnja z dvonadstropnim avtobusom, spoznavanje in srečevanje ljudi iz celega sveta, spoznavanje in nova spoznanja glede naravnih in kulturnih znamenitosti, aktivne uporabe angleškega jezika v vsakodnevnem življenju in druženja z vrstniki.

Udeleženci ekskurzije s spremljevalko Blanko Kocbek

Dostopnost