Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Od 19. do 21. 9. 2019 je potekalo v Murski Soboti 24. srečanje slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede, v okviru katerega je v četrtek, 19. 9. 2019, potekala podelitev 23. večernice, nagrade za najboljše slovensko otroško in mladinsko izvirno literarno delo preteklega leta. Letos jo je prejel Andrej E. Skubic za delo Babi nima več telefona, ki je druga knjiga iz štiridelne zbirke Trio Golaznikus.

Vsakoletna stalnica literarnega srečanja so obiski pisateljev na pomurskih osnovnih in srednjih šolah. Na naši šoli smo teh obiskov vedno veseli, saj je to enkratna priložnost, da učenci spoznavajo slovensko mladinsko književnost, delo pisatelja in njegovo ustvarjanje.

V petek, 20. 9. 2019, sta nas obiskala pesnica Barbara Gregorič Gorenc, ki je predstavila svoje ustvarjanje petošolcem, ter pisatelj Slavko Pregl, ki je predstavil svoje pisanje učencem od 7. do 9. razreda.

Veseli smo vsakoletnega literarnega srečanja, ki nam je omogočeno v okviru Očesa besede, saj je neposreden stik z literarnim ustvarjalcem lepa izkušnja za vse učence in vrhunski kulturni dogodek za dušo šolske knjižnice.

Cvetka Rengeo, šolska knjižničarka

Dostopnost