Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

V četrtek, 19. 4. 2018, smo z učenci drugega razreda obeležili kulturni dan – Dan knjige. Ta dan smo posvetili knjigi, saj je april mesec knjige, ko praznujemo dva praznika: 2. april je mednarodni dan knjig za otroke, ko se spominjamo rojstva največjega svetovnega pravljičarja Hansa C. Andersena, 23. april pa je svetovni dan knjige. Na ta dan so učenci v šolo prinesli svojo najljubšo knjigo, jo predstavili ter povedali, na kakšen način so povezani s knjigo. Izdelali so tudi svoja bralna znamenja.

V nadaljevanju smo uro preživeli v šolski knjižnici, kjer nam je šolska knjižničarka spregovorila o pomenu knjige in branja ter širjenju zavesti o branju. Dotaknila se je tudi nastanka knjige, pomenu obiska knjižnice in širjenja bralne kulture, ki se prav gotovo začne že v zgodnjih otroških letih.

V nadaljevanju smo učencem podelili priznanja ob zaključku Bralne značke. Učitelji – razredniki smo veseli in ponosni na svoje učence, saj je kar preko 50 učencev prejelo priznanja. Ob dramatizaciji pesmi Miška v knjižnici, ki so jo odlično odigrali učenci, smo zaključili dan v mislih, da učencem skušamo približati branje, ki je najdragocenejša sposobnost ljudi iz vidika širjenja besednega zaklada, izražanja, spodbujanja domišljije, pridobivanja vrednot, javnega nastopanja in vstopanja v odgovorno družbo tega stoletja.

Matej Žalig

Dostopnost