Svet staršev

ZASSS

Obrazci

 

Raziskava Medijska pismenost med STARŠI OŠ otrok prve in druge triade

V okviru projekta MEDIJSKA PISMENOST na Fakulteti za medije izvajajo s strani ARRS (Agencija za raziskovalno dejavnost Slovenije – pogodba št. 1000-16-2916) financirano raziskavo  na tematiko medijske pismenosti.  V letu 2015 so že izvedli raziskavi glede predšolskih otrok  in med srednješolci (v vsaki je sodelovalo več kot 35 šol/vrtcev in 1000 respondentov). Rezultati so zaskrbljujoči (celotni poročili sta že objavljeni na www.pismenost.si).

Sedaj izvajajo raziskavo (okvirno 5 minut dolgo anketo) še med STARŠI osnovnošolcev prvih dveh triad (1-6 razred). Poudarek raziskave je :
– koliko so otroci izpostavljeni posameznim medijem
– v kolikšni meri otroci delijo informacije na spletu
– kakšen vpliv ima izpostavljenost na otroke
– kako starši postavljajo omejitve in kako sodelujejo pri medijski vzgoji

Cilj je pridobiti podatke v okviru priprave morebitnih izobraževanj in ukrepov povezanih s sodobnimi mediji.  Raziskava je izključno med starši osnovnošolcev in je povsem anonimna (ne pridobivajo se kontaktni podatki).
Želijo pridobiti informacije na nacionalnem vzorcu in v raziskavo vključiti starše dijakov čim večjega števila slovenskih osnovnih šol, zato je sodelovanje za kvaliteto pridobljenih rezultatov ključnega pomena.  O rezultatih na ravni Slovenije boste obveščeni.
Za dodatne informacije smo dosegljivi na 031 780 070 in na www.pismenost.si.
S spoštovanjem
Dr. Mateja Rek
Vodja projekta

 

Nagovor staršev
Pozdravljeni, osnovna šola, ki jo obiskuje vaš otrok, sodeluje v raziskavi, zato vas prosimo, da na spletu izpolnite kratko anketo:
kliknite na povezavo  –    www.pismenost.si/anketa  (okvirno 5 min)
Ni pravilnih ali napačnih odgovorov, prosimo za iskrene odgovore po vaši presoji, saj nam bodo pomagali oblikovati koristne napotke in programe.
Hvala
Fakulteta za medije (projekt financira ARRS)
Več informacij o programu na www.pismenost.si ali na telefonski številki 031 780 070.

Urniki

Urniki razredov

Urnik teden

Teden A velja za čas
16. 9. - 20. 9. 2019

Starejši prispevki

Prihajajoči dogodki

  • Ni dogodkov