Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Tudi v letošnjem šolskem letu smo se prijavili na Merkurjev natečaj Za lepšo šolo in bili na njem izbrani. Pred garderobami predmetne stopnje smo našli prostor, ki smo ga želeli urediti, prenoviti oz. izboljšati. Zamislili smo si namreč kotiček na prostem, vendar vseeno zaščiten pred dežjem in drugimi vremenskimi vplivi. Kotiček, ki bi služil mreženju, druženju in sprostitvi učencev pred oz. po pouku, morda pa tudi prispeval k njihovi ustvarjalnosti. Sedežna garnitura iz palet, ki bi jo seveda sestavili sami, se je zdela dobra ideja. Izbrani material smo prevzeli v Merkurju v Murski Soboti in pridno zavihali rokave. Delo smo skrbno načrtovali, zato ni šlo brez natančnih meritev in vizualnih umestitev v prostor. Dekleta so v želena lončka posadila izbrani trajnici, medtem ko so fantje pričeli z ročnim in strojnim brušenjem palet. Nato smo nanesli zaščito proti lesnim škodljivcem in se lotili nanašanja barve. Vmes smo ugotovili, da rabimo vsaj še tretjino materiala, posledično pa nam je zmanjkalo tudi barve za les. Ravnateljica nam je prijazno prisluhnila in omogočila nemoteno nadaljevanje z delom. Zaradi slabih vremenskih pogojev je projekt v mesecu maju malce stagniral, čeprav so se tudi v dežju fantje posvetili delu. Do predvidenega datuma je namreč moral biti projekt dokončan. In je tudi bil. Rezultati našega dela so vidni v fotogaleriji.
Na tem mestu še enkrat iskrena hvala Roku, Gašperju, Nejcu, Domnu, Alešu in Davidu za vso energijo in vložen trud. Brez vas projekta ne bi uspeli izpeljati do konca. Zahvala pa ne nazadnje gre tudi Gaji in Evi – brez ženskega smisla za načrtovanje in dodatne motivacije fantov pač ne gre. Lepa hvala tudi hišnikoma, ki sta stoično prenašala vse naše kaprice in pomagala, kolikor sta lahko.
Vsem učencem, uporabnikom sedežne garniture, želimo obilo užitkov in upamo, da bo ta še dolgo v dobrem stanju, služila svojemu namenu.

Neva Harc

Dostopnost